Fågelskrämman i Skär

Mot Skär

Förutom rogivande strandpromenader blev det tre kortare pass på Gotland förra veckan. En av de mest minnesvärda var en tur ned till Skär. När jag närmade mig havet började jag höra ett underligt sorl. Ljudet ökade i styrka. Det var inte vågorna som slog in mot stranden. På ängen vid strandkanten låg det ett svart täcke med hundratals gäss som hade tagit paus under sin resa norrut.

Och där kom jag springande med min kycklinggula jacka. Plötsligt lyfte en gås, sedan fem och snart hade alla tagit till flykten från den gula faran. Ett riktigt mäktigt skådespel helt utan Hitchcock-vibbar.

Gäss i massor

Tyvärr lyckades jag inte föreviga det på ett bra sätt.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.