Dubbla långpass och Clif Shot Energy Gel

Orminge-Gustavsberg

I min glans dagar brukade jag ta nattbuss 492 hem från stan efter svettiga klubbkvällar. De senaste åren har jag nöjt mig med att springa den sträckan som ett långpass istället. Igår var det dags igen. Jag startade hemifrån vid 10-tiden. Sprang via Årsta-fältet, Hammarby Sjöstad och Sickla. Sedan följde jag busslinjens sträckning ända fram till Gustavsberg.

Det blev 28 gråmulna kilometer med ett par korta avbrott där solen faktiskt tittade fram. Det var barmark och vår i luften. När kommer bakslaget?

Långpass till Gustavsberg

Nästa gång ska jag nog svänga in på Boo-leden vid Orminge för att förlänga passet och slippa all asfalt.

Idag var det långpass med varvnötande på schemat. Jag fick sällskap av Jeroen och Maratonmorsan under ett par varv. Ytterligare 30 km i på kontot. Första mängdveckan är avklarad. Det blev totalt 83 km fördelat på 4 pass.

Clif Shot Energy Gel

I lördags passade jag på att testa Clif Shot Energy Gel. Smaken (Citrus) var ingen höjdare, för mycket tvålsmak. Men den kan vara uppigande och ett skönt avbrott när man tröttnat på allt sött under ett långt lopp. Konsistensen är ganska trögflytande och påminner om Hammer Gel som jag testade under Black River Run.

Clif Shot Energy Gel Citrus

Jag gillar den smarta designen på förpackningen som gör att den ”lilla flärpen” fortfarande sitter fast i påsen när man öppnat gelen. Risken att man råkar skräpa ned minskar därmed.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.