Långpass i högsommarvärme

Man ska träna på det man är dålig på. Värme är en svag punkt för mig. Antingen får man ha på sig extra mycket kläder under träningspassen, springa på löpband i en bastu eller passa på att sticka ut på ett långpass när solen står som högst en molnfri högsommardag för att lära sig bemästra situationen. Jag valde det sistnämnda alternativet idag.

Tele2 Arena

Via Gamla Enskede sprang jag till Gullmarsplan. Vägen under Tele2 Arena bjöd på skön skugga. Passet fortsatte ett varv runt Årstaviken. För en gångs skull kunde man ta sig fram ganska ostört. De flesta verkade ha bättre saker för sig denna fina dag. Jag mötte ungefär en handfull löpare totalt.

Sälkoloni

Vid Årstadal såg jag en sälkoloni som låg och njöt av solen på den konstgjorda ön.

Camelbak-vätskeblåsanVätskeblåsan var min bäste vän. Det gick åt ca 1,5 liter under 25 km. Jag använde både keps och pannband för att stoppa svetten från att nå ögonen. Visst var det jobbigt, men jag fick aldrig krampkänningar eller några andra problem trots att termometern visade 27 grader i skuggan.

Efter Stockholm Trail-fiaskot och ett misslyckat backpass så blev detta, tillsammans med gårdagens tempopass, en skön avslutning på veckan.

Filmtips: Se Badwater-dokumentären Running on the Sun om du har tid. Där snackar vi om en riktig utmaning under extrem värme.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.