Duathlon till Hoburgen

Kroppen kändes lite seg förra veckan så jag valde att ta det lugnare än planerat. Inget försök att komma upp i 10 mil löpning under en vecka med andra ord. Söndagens 4-mila-långpass till Hoburgen fick bli ett duathlon. 13 km cykling till Vamlingbo, 21 km löpning via Hoburgen och en avslutande cykling på 15 km. Totalt 3,5 timmar fysisk aktivitet, varav circa en timme i regn.

Mot Hoburgen

Den 4 km långa kustvägen fram till Hoburgsgubben är magisk, speciellt när solen börjar gå ned. Det var jag och ett gäng husbilar som njöt av kvällens föreställning. Själva ”gubben” är inte så spektakulär utan vägen dit som är grejen. Som så ofta.

Solnedgång Hoburgen

Övriga aktiviteter under veckan innefattade bl a Drakfestivalen i Holmhällar, burgarmiddag hos familjen Rosvall och att se Röjar-Ralf på Burgsviks Bio. Den absolut största händelsen var nog ändå att minstingen lärde sig att cykla. Där kan man snacka om äkta glädje.

Drakfestival Holmhällar
Burgsviks Bio

Löpningen känns fortsatt tung. Jag tror att jag ska börja trappa ned på träningen inför AXA Fjällmaraton redan nu. Bara köra njutarpass. Njuta i största allmänhet. Jakten på löparglädjen fortsätter…

Just nu väntar jag på det utlovade ovädret som ska svepa in över ön (och det tillhörande strömavbrottet).

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.