3 långpass och en vildmarksmässa

Vildmarksmässan

Förra veckan var en återhämtningsvecka. Denna vecka var det dags att bygga mängd igen. Egentligen hade jag tänkt köra två 30 km-pass i helgen, men istället blev det långpass tre dagar i rad. 21 km, 22 km och 27 km, fredag till söndag. Totalt slutade veckan på 82 km.

Alla tre passen sprangs ungefär i samma tempo. Kroppen kändes nästan helt återställd när det var dags för nästa runda igen. Det var huvudet som inte var lika piggt på att nöta kilometer mot slutet.

Jag passade på att testa lite olika energi-upplägg varje pass. I fredags fick det blir Risenta Sesamkakor, lördag bjöd på Snickers och idag var det Perpetuem Solids på menyn. Efter varje pass duschade jag benen med iskallt vatten i några minuter och sedan åkte calf guardsen på för att hjälpa till med återhämtningen.

Det är en månad kvar till TEC. Nästa helg är sista chansen för mig att få till ett par riktiga långpass, sedan tänkte jag börja trappa ned träningen igen.

Igår besökte jag Vildmarksmässan, vilket innebar 5 timmars trampande mellan alla montrar. Jag kan inte påstå att jag hittade så mycket inspirerande stoff, men det bidrog i alla fall till lite extra time-on-feet.

Avslutningsvis en inspirerande trailer för dokumentären The Last Mile. Lyssna gärna på senaste avsnittet av Trail Runner Nation där producenten John Burkett pratar om filmen och varför vi springer.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.