Tåstrumpor utan kärlek

Att jag gillar tåstrumpor är ingen hemlighet. Jag sprang nästan alla mina pass förra året i Injinji-tåstrumpor. Nu börjar de bli lite luggslitna så jag lade till ett par Nike Dri-FIT 5-Toe Anti Blister Socks i varukorgen när jag beställde skor från England för ett tag sedan.

Nike-tåstrumporTyvärr blev jag ganska besviken när leveransen kom och jag såg bristen på kärlek i strumpornas konstruktion. Det finns en massa sömmar och onödigt mycket material runt varje tå. Det ser nästan ut som Nike klippt sönder ett par vanliga strumpor och sytt på tåflikar.

Hittills har jag hunnit springa en bit över 10 mil i dem. Strumporna känns sladdriga p.g.a. den dåliga passformen längst fram. De gör sitt jobb när det gäller att förhindra blåsor, men är långt ifrån Injinji i kvalitetskänsla. Dri-FIT-materialet är tunnare än Injinjis Original Weight Coolmax vilket gör dem svalare, ett stort plus på sommaren.

Nu återstår det att se hur slitstarka de är.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Tåstrumpor utan kärlek

Comments are closed.