Här springer jag

För några dagar sedan publicerade Raznu sin fantastiska Katrineholmskarta som var baserad på förra årets löpning (hela 3660 km!). Eftersom jag älskar statistik och visualiseringar var jag tvungen att se var jag sprungit de senaste åren.

Här sprang jag 2012.

Så här sprang jag 2012, när jag var på hemmaplan. Det som saknas i Stockholmsområdet är några rundor i Kungsängen och ultraloppet Jättelångt. Inte så mycket innerstadslöpning kan man konstatera, Södermalm och Kungsholmen fick räcka. Jubileumsmarathon och äventyret på Sörmlandsleden sticker ut åt varsitt håll. Besöken på Lidingöloppsbanan och Tjustviksrundan i Gustavberg bildar små öar. Se variant med karta.

Här sprang jag 2011.

2011 såg kartan ut på ett annat sätt, mer koncentrerad. Det blev mer löpning i Nacka och Gustavsberg. Hässelbyloppet, Tolvanloppet, Parloppet, Lidingöloppet, Premiärmilen och Ältasjön Runt blev små öar.

Det var riktigt nyttigt att gå igenom alla gamla rundor när jag slog ihop GPX-filerna. Man borde helt klart variera sig mer och upptäcka nya platser i ens närområde. Det får bli bättring på den fronten. Jag ska ha 2013 års karta i åtanke när jag springer mina vardagspass.

Förutom rundorna i Stockholm blev det en del löpning på Gotland, Vålådalen och en sväng till Åland förra året också.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Här springer jag

  1. Rolig visualisering. Jag har Garmin connect, vet du om det går att göra motsvarande från den programvaran?

    • Tror inte man kan göra det direkt från Garmin Connect. Jag exporterade alla mina rundor från RunKeeper, Garmin Connect och Suunto Movescount och slog ihop dem med GPSBabel.

Comments are closed.