En höjdarstart på månaden

Hammarbybacken 1 december

December fick en toppenstart. Målet för dagens pass var att springa förbi Hammarbybacken för att inspektera om de senaste dagarnas snöande väckt den sovande björnen och möjligen köra några vändor. När jag kom fram stod snökanonerna och sprutade för fullt. Självklart var jag tvungen att köra ett backpass innan skid- och snowboardåkarna tar över.

Backen hade en skön blandning av pulkaåkande barnfamiljer, löpare och andra backtrampare. Efter andra vändan upp fick jag feeling och bestämde mig för att fortsätta ett tag till. Totalt blev det 7 repetitioner, ca 600 positiva höjdmeter (en tredjedels AXA Fjällmaraton).

Underlaget var 15 cm lössnö med en del is under. De egendubbade Crossmaxen funkade bra både upp- och nedför. Dagen till ära hade jag damasker för att slippa få in snö i skorna.

Höjdprofil Hammarbybacken

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.