Fixa ICE-nummer till låsskärmen på din telefon

De flesta har säkert lagt in ICE-nummer i telefonens adressbok. Numret används av räddningspersonal för att snabbt kontakta anhöriga om man råkar ut för en olycka eller akut blir sjuk. Problemet med de flesta smartphones är att en PIN-kod eller någon annan låsning skyddar obehöriga från att ta sig in i telefonen.

För ett tag sedan tipsade någon om att lägga in ICE-numret på bakgrundsbilden i telefonen. Det finns även appar som gör det möjligt att lägga in meddelanden på låsskärmen som löser samma problem.

Idag när jag satt och lekte med min nya Nexus 4:a hittade jag till min stora glädje att funktionen till och med finns inbyggd i Android. Detta är ingen nyhet utan fanns redan i min gamla Samsung Galaxy SII med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) såg jag nu.

Alla lyckliga Android-ägare kan:

  1. Gå in under Inställningar»Säkerhet.
  2. Klicka på Ägarinformation.
  3. Bocka i ”Visa ägarinformation vid låst skärm” och fyll i valfritt meddelande i textfältet.
  4. Färdig!

SOS-alarm har en bra guide om ICE-standarden som du kan läsa här.

För den som undrar så är bakgrundsbilden på min telefon utsikten från den sista vätskestationen på Ottfjället under AXA Fjällmaraton.

Har du ett liknande tips för iPhone får du gärna lämna en kommentar nedan.
En guide för iPhone med iOS 8 hittar du här.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Fixa ICE-nummer till låsskärmen på din telefon

  1. Smart!
    Man kan ju skriva flera rader där. men det verkar inte som låsskärmen tar hänsyn till radbrytningar. Fast, det är väl iofs mest min ”OCD light” som tycker att det är jobbigt. 🙂

  2. Men tack Kristian, för ett toppentips! Det funkar klockrent det här med att ändra ägarinformationen. Jag har lagt in två ICE-kontakter. På min Samsung Galaxy J3 blir det till en rullande remsa med de två numren. Men borde man inte lägga in +46 före numret? / Karin

Comments are closed.