1000 träningstimmar

TräningstimmarUnder helgens sändningar av Vinterstudion snackades det om elitskidåkares träningsmängd. Therese Johaug är tydligen en av de flitigaste och är nästan uppe i 1000 träningstimmar per år. Per Elofsson hade en bit över 800 timmar som sitt max när han var aktiv. Givetvis var jag tvungen att se hur mycket tid jag som medelmåttig motionär lägger ned på löpning.

  • 2009: 87 tim (fr. maj)
  • 2010: 125 tim
  • 2011: 168 tim
  • 2012: 177 tim (t.o.m. 2012-11-25)

Jag har alltså redan gått om förra årets träningstimmar, distansmässigt har jag fortfarande 4 mil kvar till 2011 års total. Det har gått långsammare i år med andra ord. Backträningen och terränglöpningen är definitivt två bidragande faktorer till det sänkta tempot.

Om allt vill sig väl kommer jag upp i 200 välinvesterade timmar träning när det är dags att börja skriva 2013.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

5 thoughts on “1000 träningstimmar

  1. 320 träningstimmar i år. Började förra året (cykling mest), men är knappt elitmotionär. Lite pendling till jobbet + något pass eller två utöver det i veckan och enstaka gymbesök. Klart det blir snabbt mer timmar på cykel än löpning som du sysslar med.

  2. Nästa år får jag skärpa mig. Kan kanske kvala in klassen medelmåttor genom att öka från tre till fyra mil i veckan…

Comments are closed.