Ny podcast: Löparpodden

I morse fick jag ett meddelande via bloggens Facebook-sida. Lars skrev att han och kompisen Niclas precis publicerat sitt första avsnitt av Löparpodden. Jag/bloggen figurerade tydligen som ett av ämnena. Givetvis blev jag väldigt smickrad, nyfiken och lite nervös.

I slutet av podden dyker ämnet löparbloggar upp och 42 km är ett exempel. Lars följer bloggen och kände igen mig när han var på Hellasgården med familjen. Han vågade dock inte komma fram och hälsa eftersom han tyckte det var lite konstigt att han ”kände” mig medan jag inte hade någon aning vem han var osv.

Jag följer också en massa bloggar och löpare på t ex Twitter och själv varit i den sitsen flera gånger. Det är ett knepigt läge. Ibland har jag gått fram och pratat, men oftast har det runnit ut i sanden.

Som bloggare har jag ju lite koll på hur många som läser mina inlägg. Det är dock omöjligt för mig att veta vilka det sedan är. Man hoppas att när och kära gör det ibland, men resten är en grå massa. Visst är det några som kommer fram i samband med lopp eller lämnar någon kommentar då och då, men de flesta följer utan att göra något väsen av sig.

För egen del blir jag lite paff när någon känner igen mig. Jag är medvetet ganska anonym här på bloggen, publicerar i princip aldrig bilder där jag syns a la dagens outfit. Mina avatarer i sociala medier och andra webbtjänster saknar också min nuna. Visst dyker skägget upp när jag lägger upp filmer på YouTube ibland osv. men i det stora hela tror jag att de flesta har dålig koll på vem jag är.

Gå nu in och lyssna på Löparpodden via iTunes eller denna direktlänk.

Till sist en liten rättelse: En av anledningar till att Lars tvekade att komma fram var att han inte fått någon respons på en kommentar på Facebook. Jag vill bara klargöra att jag faktiskt svarade. Bifogar bildbevis 😉

Facebook-kommentar

Att Lars sedan tror att jag är 35 år, trots att jag passerat gubbstrecket, blundar jag för. Jag och Löparpodden ska försöka få till ett gemensamt pass och det slutar kanske i ett inhopp i kommande avsnitt.

Varför man bloggar, eller startar en podcast för den delen, är ett intressant ämnet och får bli ett eget inlägg vid ett senare tillfälle.

Uppdatering: Löparpodden finns även på Facebook nu.

Du har väl inte missat löparpoddarna Trail Runner Nation och UltraRunnerPodcast som jag tipsat om tidigare.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.