Dags att dubba löparskorna

I helgen sprang jag och Daniel ett terrängpass runt Hellasgården. 18 bitvis hala kilometrar på Blåa och Gröna spåret blev det totalt. Eftersom det hade regnat i några dagar och terrängen fortfarande var ganska blöt så var rötter, spänger och berghällar extra luriga.

Det funkade helk ok att springa med mina Roclite, men jag var tvungen att vara på min vakt hela tiden. Redan innan AXA Fjällmaraton fick jag tipset att använda dubbade löparskor för bästa grepp även på sommarhalvåret.

Innan jag tar klivet in i Icebugs domäner tänkte jag testa att själv dubba ett par av mina löparskor. Därför beställde jag en BestGrip-dubbsats med ett skruvverktyg och lösa metalldubbar. Satsen innehåller skruvdubbar med två olika ”utstick”: 4,4 mm för hälen och 3,5 mm fram på skon.

BestGrip-dubbar

Första riktiga testet blir nog i helgen eller i början på nästa vecka. Om allt funkar och känns bra är det kanske en utmärkt lösning även för Sörmland Ultra med tanke på alla hala spänger och tekniska sträckor. Risken finns dock att man känner av dubbarna för mycket och att det blir för jobbigt med akupressur i 5 mil.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Dags att dubba löparskorna

  1. Jag testade sådana förra vintern. Funkade ok, men man fick blåsor lättare. Så du får experimentera med placeringen. Under lilltån är t.ex. ingen bra placering.

Comments are closed.