Den första förälskelsen börjar falna. Långa raksträckor och det platta landskapet börjar redan tära på pannbenet. På vissa ställen får man dessutom ducka för anfallande fåglar som anser att man inkräktar på deras territorium.
Jag får göra avstickare ut till kusten då och då för att tanka energi.
Värmen kom till ön i slutet av veckan. Tror jag lyckades fånga det exakta ögonblicket när sommaren tryckte undan kylan.
I tisdags gjorde jag ett riktigt fynd i kylen. Svärmor hade lagat rabarbermarmelad med ingefära och whisky. Perfekt till 3-fikat med scones.
Jag fick några frågor om receptet när jag lade upp bilden på Instagram, så här kommer det.
Recept: Rabarbermarmelad med ingefära och whisky
- 1 kg rabarber
- 500 g syltsocker
- ca 5 cm färsk ingefära
- whisky och honung efter smak
- Lägg skivad rabarber och syltsocker i en kastrull.
- Hetta upp på svag värme och låt rabarbern safta av sig. Koka försiktigt i ca 10-20 minuter. Lägg i riven ingefära efter halva tiden.
- Bland till sist i whisky och honung.
- Häll upp i väl rengjorda burkar.
Sommarbaguetterna bakas nästan varje morgon. Det är sen gammalt.
Mina fötter kan numera gömma sig i sköna snabbmatsstrumpor. Hamburgare, pizza och korv är gott.
Träning v.26
Måndag: Vila.
Tisdag: 13 km, Skär-Gamla järnvägsspåret.
Onsdag: 11 + 6 km, Fårhagen-Burgsvik + Gisle-Burgsvik.
Torsdag: 21 km, Hamra.
Fredag: 2 + 3 + 2 km, Till gymmet + Löpband + Hem igen.
Lördag: 10 km, Gamla järnvägsspåret-Hamnen.
Söndag: 2 + 5 + 5 km, Till gymmet + Löpband + Hem via hamnen.
Gymbesöken har varit intressanta upplevelse som kräver ett eget inlägg. Återkommer med det. Kettlebellen har svingats i ca 1 timme.
Nu är det två månader kvar till UTMB …