Barometrisk höjdmätning och höjdkurvor on my mind

Glasstoppar Woodstockholm

Som vanligt börjar jag snöa in på tankar om höjdmeter månaderna innan ett bergslopp. Inför Lavaredo Ultra Trail har jag oroat mig för att insamlingen av dessa höjdmeter gått väldigt trögt. En del av förklaringen är nog att jag sprungigt mycket med en klocka, Suunto Spartan Sport, utan barometrisk höjdmätning. Passen i Högdalstopparna har inte levererat de siffror jag velat, så jag var tvungen att jämföra hur höjdkurvorna såg ut från några klockor som jag använt genom åren.

En sträcka som jag sprungit ofta är Fagersjö motionsspår. Den är ganska kuperad och borde ge stort utslag.

Höjdprofil Suunto Ambit2 (Barometrisk höjdmätning)

Höjdprofil Ambit2

Höjdprofil Suunto Ambit 3 Run (Ingen barometrisk höjdmätning)

Höjdprofil Ambit Run

Höjdprofil Suunto Spartan Sport (Ingen barometrisk höjdmätning)

Höjdprofil Spartan Sport

Höjdprofil Suunto Spartan Ultra (Barometrisk höjdmätning)

Höjdprofil Spartan Ultra

Sammanslagen bild av höjdprofilerna

Sammanslagen höjdprofil

Detta är ett helt ovetenskapligt test, men skillnaden på kurvorna är ganska stora tycker jag. Ambit 3 Run och Spartan Sport skiljer sig mest från resten. Den barometrisk höjdmätningen känns helt klart som den är mest detaljerad och verklighetstrogen.

Hur mycket jag än benar så finns det inte mycket kvar jag kan göra för att förbättra formen inför nästa veckas Lavaredo Ultra Trail med sina 120 km och 5800+ höjdmeter.

Höjdprofil LUT 2018

Höjdprofilen talar sitt tydliga språk om vad som väntar i Cortina. Det är bara att bita ihop och gilla läget.

Trevlig helg!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.