Ny utrustning till UTMB

Det känns som en otrolig fördel att ha gjort UTMB en gång tidigare när det gäller beningen om utrustning till loppet. Dels har jag i princip all obligatorisk utrustnings redan, samt vet vad som funkade bra och var som funkade mindre bra. Nu har jag även hunnit samlat på mig ytterligare ett par års ultra-erfarenhet också.

Ultimate Direction SJ Ultra Vest back

Ultimate Direction SJ Ultra Vest 3.0

Jag har ett flertal ryggsäckar och vätskesystem, men tyckte det var lite kul att testa en riktig väst också. Ultimate Direction SJ Ultra Vest funkade bra under Sandsjöbacka Trail för ett par veckor sedan. Ultra-västen är tillräckligt stor för att man ska få plats med all utrustning samt extra energi och lite annan lyx.

Ultimate Direction SJ Ultra Vest front

Jag kommer fortsätta träna med ryggsäcken för att se hur bra stavhållarna framtill funkar i praktiken osv. Förhoppningsvis blir det en recension när jag har mer kött på benen.

La Sportiva Akasha

La Sportiva Akasha

Salomon S-Lab Sense Ultra 4 SG funkade inte optimalt senast jag sprang UTMB. Därför är jag på jakt efter skor med framför allt mer dämpning. La Sportiva Akasha är ett par trailskor avsedda för bergslöpning. Skorna är ombonade och skyddande. Enda minuset är vikten (över 300 gram). De första testen lovade gott.

Hoka One One Clifton 3

Hoka Clifton 3

Ett par skor med mer dämpning är Hoka Clifton 3. Jag har haft skorna i två månader utan att riktigt bli kompis med dem. De verkar vara för smala för mina fötter, vilket lett till klämda tår och smärta under varje löppass som varit längre än 8 km. Clifton 3 är inga kandidater till loppet längre.

Bok: Run Fast. Eat Slow.

Run Fast, Eat Slow.

Kosten är något jag också kommer kika på. Senaste kokboken i hyllan är Run Fast, Eat Slow.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.