UTMB-febern stiger

Starten för UTMB 2105

Just nu svämmar mitt flöde över av bilder och filmklipp från Chamonix. För ett år sedan var jag själv på plats för att genomföra ett av mina största äventyr, UTMB. Jag hade ingen aning om vad de kommande två dygnen skulle bjuda på. Om du mot förmodan missat rapporten från loppet hittar du den enklast här.

Det verkar bli varmt i år också. Starten för de 2300 lyckliga löparna är kl. 18.00 idag. 170 km och 10000 höjmeter ska avverkas på max 46 timmar. Loppet går att följa på http://utmb.livetrail.net/

Jag kommer söka till nästa års lopp. Poängen för att kvalificera sig är fixade i och med Tierra Arctic Ultra. De andra ITRA-poänggivande loppen för mig är BUM 100 miles och UTMB från förra året. Jag kommer ha två lotter vid dragningen eftersom jag inte fick någon startplats i år. Skulle jag ha otur igen har jag en garanterad plats 2018.

För mig verkar lopprapporten från Tierra Arctic bli min största utmaning i år. Ha tålamod vänner.

Starten för Tierra Arctic Ultra

Tierra hade inte riktigt lika många startande som UTMB.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.