Sportlov och Razorback Fat Ass Light

Sportlovsvecka och gräsänkling, vad göra? Veckan började med ett halvmaraton för att fixa till statistiken för februari. I tisdags blev det transportlöpning från Gustavsberg till söderorten, 26 km. Onsdagen bjöd på en återhämtningsrunda, sedan fick det bli en vilodag.

Fredagsmyset bestod av löpning mellan i- och urplockning av tvättmaskinerna, totalt 13 km tvättstugeintervaller. Under kvällen bestämde jag mig för att hänga med på Razorback 50k Fat Ass för att få lite sällskap under det tänkta långpasset. Tyvärr kom jag iväg lite för sent på morgonen och missade starten med några minuter, så det blev ett ensamt äventyr på banan.

Razorback 50 km Fat Ass

De enda som jag träffade var en förvånad orienterare som tittade upp från kartan och trodde jag var ett frustande djur, och ett par med kopplad hund (plus i kanten för det).

Razorback 50 km Fat Ass

Razorback 50k Fat Ass går till stora delar på Sörmlandsleden. Starten är vid Ågesta Friluftsgård och målet Huddinge Station. Mer info hittar du här.

Sörmlandsleden

Banan består mestadels av stigar, blandat med en del transportsträckor på grusvägar och lite ängar.

Isgata

Underlager var bitvis isigt och blött.

Bäck

Det hade inte skadat att ha ståldubbar på sulorna, men jag valde att köra med mina Adidas XT 5:or eftersom det hade varit så milt de senaste dagarna. Det var främst nedför vissa backar som jag kände mig som Bambi.

Sörmlandsleden etapp 6

Jag har en känsla av att jag kommer hänga mycket mer på Sörmlandsleden i år. En bidragande orsak är nog Niklas Holmströms bok Springa Sörmlandsleden – en guide för dig som inte orkar gå som är på väg till tryckeriet just nu.

Snöfall

Efter knappt 3 timmars löpning kom det lite snö som piggade upp.

Slinga

Redan innan hade jag bestämt mig för att inte springa hela sträckan. Slingan på 20 km runt sjön Getaren får vänta till en annan gång.

Bäverspår

”Timber!!!”

Spegling

Fotopauser ska man ta.

Slalom

Sicksackandet tog på krafterna. Det märks att jag inte varit till skogs så mycket den senaste tiden.

Breda spänger

Efter 4 mil var det skönt att unna sig ett skrovmål. Kände mig ganska låg mot slutet eftersom jag bara hade tagit en gel och en näve nötter under hela strapatsen.

McDonalds Maestro

Dagen avslutades med en återhämtningsjogg hem från Älvsjö station. Idag bockade jag av en lugn mil med piskande snö i ansiktet. Sportlovsveckan slutade på 120 km löpning totalt. Det gäller att passa på när man har möjlighet.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.