AXA Fjällmaraton: Årets upplägg

Om några dagar är det dags att njuta av den svenska fjällvärlden igen. Det ska bli riktigt skoj. Jag har väl inget direkt mål med årets AXA Fjällmaraton eftersom fokus legat på 100 miles-lopp. Det vore ju kul att putsa tiden lite till så klart. Banan ser i alla fall ut att bli torr och snabb enligt de rapporter jag fått.

Utrustningsmässigt kör jag i stort sett samma upplägg som förra året. Några nya prylar kommer ersätta gamla trotjänare. Jag har börjar springa mer och mer i mina Houdini Trail Shorts så de får hänga med. Samma gäller vadkompressionen från Compressport.

Inov-8 Roclite 243 och Roclite 285

När det kommer till skor lutar det åt de lättare Inov-8 Roclite 243 istället för BestGrip-dubbade Roclite 285. Det finns sekunder att tjäna på vikten. Drygt 40 gram gör mycket på en fjällmara har jag hört. Med X-Talon 190 hade jag säkert klarat en topp 10-placering…

GoPro-kameran åker nog också med. Suget efter att dokumentera har ökat hos mig igen. Jag gjorde en testrunda i helgen för att väcka steadicam-armen. Man blir bra på det man tränar på, även när det kommer till kamerahandhavande.

Förra året verkade jag ha en konstig idé om att man inte behövde få i sig så mycket energi under vissa lopp. Det ledde t ex till att jag nästan fick soppatorsk halvvägs upp på Ottfjället. I år packar jag ner mer gel i ryggsäcken.

Avslutningsvis inspirerande fjällöpning från andra sidan Atlanten.

Vi hörs och ses i Vålådalen!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.