Lida istället för Lidingö Ultra

Det blev inget Lidingö Ultra för mig igår. Dels tyckte jag att det låg för nära inpå TEC och förra årets händelse i samband med loppet gjorde mig inte jättepeppad att anmäla mig heller.

Efter några veckors velande bestämde jag mig för att anmäla mig till den korta varianten (54 km) av Lida Ultra Marathon istället. Jag provsprang banan med Stefan igår morse och kände att loppet kunde funka som ett bra sista långpass inför Jättelångt. Vi startade inte vid Lida friluftsgård utan hade Brantbrinks idrottsanläggning (första vätskekontrollen) som utgångspunkt.

Banan: Lida Ultra Marathon

Banan är ett klassiskt motionsspår som är ganska kuperad. Enligt arrangörerna är det 180 höjdmeter per varv, min klocka mätte det till 240 höjdmeter. Det finns kanske inte så mycket spektakulärt att se längst med de 17,9 kilometrarna. Man passerar någon sjö och en porlande bäck, resten är skog skog skog.

Skog

Det ligger uppe en film på YouTube som visa hela varvet. Mer info om loppet hittar du här.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.