Tailwind Endurance Fuel och en ultralåda

Tailwind Endurance Fuel

Innehall: Tailwind Endurance FuelJag har varit nyfiken på Tailwind Nutrition ända sedan de började sponsra podden Trail Runner Nation. Nu går det att få tag på Tailwind i Sverige också. Jag beställde en påse med Berry-smak och kommer göra ett första test under Skövde 6-timmars. Återkommer med mina intryck efter det.

Tailwind Endurance Fuel innehåller bara kolhydrater och elektrolyter till skillnad från t ex Hammers ultra-energi Perpetuem som även har protein och fett. Tailwind ska därmed vara snällare mot magen.

Självklart klara man sig utan en massa speciallösningar, men det är en extra trygghet att veta att man har en energikälla som levererar. Jag har tidigare haft problem med ”vanlig” sportdryck när jag sprungit riktigt långt. Perpetuem har alltid funkat bra även om smaken inte är något att skriva hem om. Det vore skönt att ha ett alternativ ibland.

Ultralåda: Ikea Samla

Jag har alltid tyckt att det ser proffsigt ut när alla plockar fram sin lådor med utrustning under varv- och tidslopp. Nu har jag också skaffat mig en. Och nej, jag snodde inte en av ungarnas Lego-lådor. Bilden togs i rummet med bäst belysning.

Ikea Samla

Under Black River Run hade jag allt nedpackat i en överfull väska. Det var väldigt frustrerande att gräva sig igenom röran när jag skulle plocka fram något under natten. Det finns minuter att tjäna om man lyckas ha ordning på sina prylar.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Tailwind Endurance Fuel och en ultralåda

  1. Om jag hade haft en ultralåda med en massa småpryttlar så hade jag sektionerat in den i två mindre delar. Dela av insidan med en bit kartong så får man två fack i lådan. Det gör det ännu enklare att hitta det man behöver.

    Det är väl bra att ha proteiner i energidrycken. Jag kör BCAA i min. Dels för att minimera muskelnedbrytningen och för att minska smärta. Det var något med att proteinet hjälper till att frigöra något ämne som verkar smärtlindrande eller hur det nu var.

    • Lådan har en insats som delar av 🙂

      Enligt Tailwind så är det proteinet som pajar magen. Jag kommer äta ”vanlig” mat under loppen för att få i mig det. Återkommer med rapport hur det funkar.

Comments are closed.