Suunto Ambit: Trög start/stopp

Problemet dök redan upp i tisdags när jag skulle pausa klockan under passet. Start/stopp-knappen verkade fastna i intryckt läge. Det pågående passet avslutades plötsligt. När jag skulle starta ett nytt pass igen var knappen trög. Själva funktionen fungerar fortfarande, men det mekaniska känns dött. Ingen fjädring kvar alls.

Start/stopp-knapp, Suunto Ambit

Efter 1 år och 10 månader, 356 pass och 470 timmars användning lutar det åt att min kära Suunto Ambit måste repareras. Det borde vara en snabb och enkel sak att fixa, men man vet aldrig…

Årets första kilometrar är i alla fall sprungna nu.

Uppdatering: It’s alive. Richards tips (se kommentarerna) funkade. Jag hade klockan i ljummet vatten i en kvart och tryckte på den strejkande knappen ett antal gånger. Det plus 2 timmar löpning i regn gjorde att allt släppte. Nu är start/stopp-knappen nästan som ny.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

6 thoughts on “Suunto Ambit: Trög start/stopp

 1. Jag har haft något liknande på en gammal Polar. Då var det bara smuts/salt.
  Så förhoppningsvis enkelt att få fixat.
  Jag gjorde så att jag tryckte på knappen massor med gånger när jag hade klockan i en skål ljummet vatten. Fast det var en klocka som jag inte var så rädd om. Är ett säkrare kort att lämna in på service.

  Ha det gott!
  /R

 2. Jag provade också detta och problemet är åtminstone temporärt löst.

 3. Hej, Jag har hand om garanti och övriga reparationer för Suunto på den
  svenska marknaden. Tyvärr så har det varit en hel del fall av just det problemet som du beskriver. Om du går in på http://www.minsuunto.se så finner du
  instruktioner för hur du kan skicka in klockan till mig så jag kan fixa
  till den åt dig.
  Mvh
  Niklas

Comments are closed.