Vintermarathon – varvningarnas lopp

Starten Vintermarathon

Jag hade tänkt publicera ett inlägg igår, men det blev inte av. Ångrar mig lite nu så jag saxar inledningen, även om det mest känns som en efterkonstruktion.

Vintermarathon, 6 varv och 5 varvtider att hålla reda på. 42, 1:17, 1:53, 2:29, 3:05 och sedan kriga in i mål.

Det blev nästan som jag hade planerat. 41:43, 1:16:41, 1:52:13, 2:28:20, 3:05:26 och i mål på 3:43:53. Nytt PB med nästan 3 minuter. Vid halvmarepasseringen (1:48:26) låg jag på 182:a 191:a plats, sedan lyckades jag plocka 27 36 placeringar under resten av loppet.

Startnummer 156 Vintermarathon

Mulet, vindstilla och 5 plusgrader. Shortsväder med andra ord. Eftersom jag körde med vadkompression så var det inte så mycket hud som exponerades för väder och vind.

Banan Vintermarathon

Vintermarathon är inget upplevelselopp. Har man sprungit Premiärmilen så vet man ungefär vad Norra Djurgården har att bjuda på. Banan är ganska flack, men har några sega motlut. Som gjord för att monotont matande. Publikstödet var minimalt. Ett par nyfikna hästar verkade intresserade i alla fall. Funktionärerna var glada och stod för det mesta peppandet.

Jonas Buud Vintermarathon

Loppets största behållning var att bli omsprungen av Jonas Buud (2 gånger), Kajsa Berg, Tove Langseth, Staffan Dahlgren och en massa andra räcermaskiner.

Vintermarathon blev tydligen Sveriges näst största marathonlopp med sina 525 anmälda löpare. 451 startade och 396 tog sig i mål.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Vintermarathon – varvningarnas lopp

  1. Gratulerar till fint PB!
    Om detta är din definition av säsongsvila och mörker så väntar jag spänt på formtopp i sommarljus.

  2. Hej, trevligt att hälsa igår och tack för att bli kallad räcermaskin 🙂

Comments are closed.