Tyvärr UltraVasan

Jag blev jättepeppad när filmen om UltraVasan började spridas i sociala medier. Surfade genast in på den fina kampanjsidan. Allt verkade perfekt ända tills jag såg prislappen.

1350 kr var tydligen min smärtgräns när det gäller anmälningsavgifter för ett lopp. Därför kände jag ingen panik i söndags när startplatserna släpptes. De fick gå åt. Och de försvann snabbt, precis som jag trodde.

Nike Lunaracer, hösten 2013Nu har jag kompenserat med två andra anmälningar istället. Det blir TEC (Täby Extreme Challenge) 100 miles i april och Jättelångt i juni. Om du är ultrarookie och ska springa UltraVasan kan jag verkligen rekommendera att värma upp med dessa lopp innan.

TEC 50 miles (80 km) låter dig känna på distansen under ett varvlopps trygga former. Man har alltid relativt nära till support, extra energi och alternativ utrustning eftersom varvet är 10 km långt. Jättelångt med sina 68 km från Grisslehamn till Norrtälje låter dig uppleva hur det är att springa ett längre A till B-lopp i blandad terräng.

  • TEC kostar 600 kr.
    Mer info hittar du här.
  • Jättelångt kostar 444 kr + 80 kr för busstransfer till starten.
    Mer info hittar du här.

Lopprapport från Black River Run är på gång.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.