Vålådalen, dag 1-3

Precis som förra året bor vi i Vålådalen hela veckan innan AXA Fjällmaraton.

Dag 1 – söndag, 4 augusti
Nattåget anlände till Undersåker 07.31. Jag har inte sovit en blund känns det som. Vi tar disco-taxin till fjällstationen och äter frukost. Restaurangen är nästan full pga att Öppet Fjäll och Fjällhalvmaraton sprangs dagen innan. Förra året satt vi nästan helt själva där.

Vi gör oss hemmastadda i huset. Jag och ungarna går upp för slalombacken på eftermiddagen. 150 höjdmeter in på kontot. Senare på kvällen blir det en springtur längst med fjällmaratonbanans sista kilometrar och vidare till toppen av Kläppen. 12 km och 325 hm in på kontot. Dagen avslutas med att se filmen Precious.

Utsikt från Nipan

Dag 2 – måndag, 5 augusti
Vi vandrar till Nipans vindskydd och äter lunch. Äldsta sonen råkar tälja sig i fingret så det blir en färd till Åre för sy ihop såret med 4 stygn. På kvällen kör jag 3 vändor i slalombacken. 450 hm in på kontot.

Dag 3 – tisdag, 6 augusti
Minstingen surar hela förmiddagen. Vi kommer till slut iväg på en liten vandring. Resans första ren skådas. Ingen löpning dock 300 höjdmeter in på kontot. Middagen avnjuts i ett vindskydd vid foten av Ottfjället.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.