BestGrip: Första testet med dubbade skor

I helgen fick jag äntligen tid att provspringa med mina BestGrip-dubbade löparskor. Testet skedde i skogarna runt Hellasgården. Underlaget var mestadels berghällar och leriga stigar med rötter.

BestGrip-dubbade Crossmax

Montering av skruvdubbar

Det går ganska smidigt att skruva in dubbarna med hjälp av det medföljande verktyget. Dock hade vissa gummidubbar på mina Salomon Crossmax en tendens att spricka. Det kan bero på:

  1. Dubbarna på Crossmax är ganska små.
  2. Gummit i sulan börjar bli gammalt och tort.

Detta borde inte vara några problem på löparskor med grövre dubbar eller slätare sula.

Totalt använde jag 10 skruvdubbar per sko: 6 st kortare dubbar framtill och 4 st längre dubbar runt hälen.

Terränglöpning med dubbade skor

Dubbade trailskorJag sprang de första 6 km i mina Inov-8 Roclite för att få en känsla hur halt det var. När mina dubbade Crossmax åkte på var skillnaden stor greppmässigt. Jag kunde springa mer avslappnat och med en helt annan säkerhet. Det var t ex inga problem att springa brant uppför eller på skrå. Ljudet av stål mot sten är en härlig bonus.

Vid ett par tillfällen halkade jag till, men jag tror att man kan laborera med placering och antalet dubbar för att förbättra greppet ännu mer. Alla dubbar satt kvar under hela testet.

Testandet fortsätter med andra skor och på nya underlag.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.