Hej SUM (Sörmland Ultra Marathon)

Bok: Sörmlandsleden - en vandringsguide

Nu har jag anmält mig till höstens första lopp. Sörmland Ultra Marathon går av stapeln den 13 oktober. Loppet är 50 km långt och brukar vara en bra inkörsport till ultradistansberoendet. Förra året var det ca 160 personer som ställde upp.

Den bitvis tekniska och krävande banan går längst med Sörmlandsleden, från Björkhagen till Rudans Gård i Haninge. Underlaget består av ca 40% stigar, 30% grusvägar och resten asfalt eller bergshällar.

Jag kommer försöka få till minst ett par långpass på Sörmlandsleden för att lära känna banan innan det är dags för start. Mer info om SUM hittar du här.

Note to self: Imorn springs Helags Adventures Marathon. Måste lägga till det loppet på min lista.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.